EXPERT - SERVICE IT   Beograd
Radno vreme:  Ponedeljak‑Petak   10:00‑16:00
Tel:  +381 66 101050

Lenovo predstavio novi portfolio Data Centara

Expert - Service > Vesti > Lenovo > Lenovo predstavio novi portfolio Data Centara
Lenovo predstavio novi portfolio Data Centara

Na konferencijama TechWorld Transform i ISC High Performance (ISC2017) kompanija Lenovo predstavila je end-to-end portfolio data centara koji korisnicima omogućava korišćenje snage „revolucije inteligencije“ i stvaranje snažnog tehnološkog temelja koji podržava transformativne mogućnosti kao što su analitika podataka, računarstvo visokih performansi, hibridni cloud, veštačka inteligencija i učenje mašine. Lenovo je predstavio svoj najveći, sveobuhvatni portfolio usluga za servere, skladištenje, mrežne, softver i data centre, kao i novi set brendova spremnih da dodatno povećaju zadovoljstvo korisnika: ThinkSystem i ThinkAgile.
Na konferencijama TechWorld Transform i ISC High Performance (ISC2017) kompanija Lenovo predstavila je end-to-end portfolio dana centara koji korisnicima omogućuje korišćenje snage „revolucije inteligencije“ i stvaranje snažnog tehnološkog temelja koji podržava transformativne mogućnosti kao što su analitika podataka, računarstvo visokih performansi, hibridni cloud, veštačka inteligencija i učenje mašine. Lenovo je, gradeći ga na temeljima vodeće pozicije u oblasti zadovoljstva korisnika i pouzdanosti x86 servera, predstavio svoj najveći, sveobuhvatni portfolio usluga za servere, skladištenje, mrežne, softver i data centre, kao i novi set brendova spremnih da dodatno povećaju zadovoljstvo korisnika: ThinkSystem i ThinkAgile.

„Ova najava predstavlja važan korak u sledećoj fazi strategije kompanije Lenovo ka unapređenju korisničkog iskustva u oblasti data centara“, izjavio je Kirk Skaugen, predsednik jedinice za data centre u kompaniji Lenovo. „Naša vodeća pozicija u oblasti zadovoljstva korisnika i poudzanosti x86 servera, zajedno sa novim brendovima ThinkSystem i ThinkAgile, kao i novim portfolijom rešenja za data centre, predstavlja najpouzdanija i najagilnija rešenja data centara visokih performansi. Sigurni smo da našim korisnicima možemo da omogućimo rešavanje najizazovnijih poslovnih zadataka i obezbedimo im da postanu digitalni lideri u njihovim industrijama“.

Pogled u budućnost

Kompanija Lenovo ove godine obeležava 25 godina Think kvaliteta, performansi i pouzdanosti. Lenovo ThinkSystem i ThinkAgile rešenja za data centre organizacijama omogućava fleksibilne resurse koji se mogu prilagoditi evoluirajućim potrebama poslovanja. Prema nedavnom istraživanju IDC-a, sprovedenom među informacionim menadžerima (CIO) i tehnološkim liderima, 72 odsto ispitanika je kao glavne faktore pri odlukama vezanim za IT infrastrukturu navelo podržavanje digitalne transformacije i rast poslovanja. Tokom prethodne tri godine, značajno se razvio hibridni cloud, dok su sofverski definisana arhitektura i hiperpovezana infrastruktura imale negativan uticaj na dosadašnje stanje IT infrastrukturi kod većih kompanija. Kako bi odgovorili na ove promene, korisnici se suočavaju sa izazovima, među kojima je i unapređivanje strategija za infrastrukturu i njihovo osposobljavanje za sadašnje i buduće poslovanje.

Novi, potpuno redizajniran, ThinkSystem portfolio zasnovan na Intel® Xeon® skalabilnim procesorima, predstavlja zlatni standard za industriju pod jedinstvenom robnom markom, koji obuhvata servere, skladišne i mrežne sisteme. ThinkAgile je potpuno novi portfolio softverski definisanih rešenja zasnovan na platformi Lenovo ThinkSystem – prilagođava se promenjivim potrebama IT-a, istovremeno smanjujući kompleksnost i troškove koje kreiraju silosi u tradicionalnom IT-u. ThinkSystem i ThinkAgile portfolio, koji su zajedno još bolji, obezbeđuju korisnicima da naprave temelje za buduće data centre:

  • Jednostavno: tehnološki napredak i napredne IT karakteristike korisnici često smatraju komplikovanim i zbunjujućim. Novi ThinkSystem portfolio servera, skladišnih i mrežnih rešenja korisnicima daje sposobnost pojednostavljenja IT infrastrukture, što dovodi do unapređenja usluga, koje su direktno povezane sa rastom poslovanja. Istovremeno, korisnici ne bi trebalo da biraju između određenih tehnologija iz straha od vezanosti za jednog dobavljača ili nemogućnosti skaliranja tehnologije kako se radna opterećenja menjaju. ThinkSystem portfolio je kreiran tako da radi besprekorno sa svim prethodnim investicijama organizacije, bez potrebe za potpunom rekonfiguracijom data centra. Korisnici mogu početi iznova, a da ne počinju ispočetka. ThinkSystem predstavlja kombinaciju najbolje SystemX tehnologije i Lenovo ThinkServer franšize, i spaja ih u jedinstveno rešenje, zasnovano na više od 150 rekorda za x86 servere, kao što su zadovoljstvo korisnika i pouzdanost.
  • Agilnost i fleksibilnost: u današnjem konkurentnom okruženju korisnici moraju brzo da koriste informacije kako bi oplemenili aplikacije, dok će korisničko iskustvo biti od najveće važnosti za sve kompanije u njihovoj težnji da otkriju nove kompetitivne prednosti na sve zasićenijem tržištu. Uz novi Lenovo ThinkAgile portfolio, integrisana rešenja se prilagođavaju promenljivim IT i poslovnim potrebama, isporučujući brzinu, pojednostavljeno upravljanje i prilagodljivost cloud usluga, pritom zadržavajući višestruko cenjenu kontrolu i upravljanje lokalnom IT infrastrukturom. Njegova prethodno integrisana i testirana ponuda isporučuje snažne nove sposobnosti data centrima korisnika, uključujući automatizovano održavanje životnog veka, umanjen TCO i smanjenu potrebu za IT resursima za održavanje platforme. Ova rešenja uključuju ThinkAgile SX seriju za Microsoft Azure Stack, kao i ThinkAgile SX rešenja koja integrišu umrežavanje sa hiperpovezanim ponudama za besprekorno korisničko iskustvo. Upravo zbog činjenice da Lenovo ne zavisi od postojećih mrežnih i skladišnih rešenja, korisnici imaju poverenje da mogu da napreduju punom brzinom, na osnovu softvera koji se jednostavno integriše sa pređašnjim investicijama.
  • Pripreme za budućnost: sa ubrzanim tempom razvoja tehnoloških inovacija korisnicima će biti potrebna fleksibilnost kako bi se prilagodili promenama i osigurali da infrastrukura koju danas implementiraju ostane relevantna za buduće potrebe. Kompanija Lenovo je osmislila ThinkSystem i ThinkAgile rešenja, kao što je ThinkSystem SD530, kao podršku za radna opterećenja kao što su analtika podataka, račuarstvo visokih performansi, veštačka inteligencije i hyperscale okruženja.

Lenovo je posvećen pružanju transformativnih iskustava, kako za svoje korisnike, tako i za industriju, i srećan je što može da objavi predstavljanje jednog od najsnažnijih sistema, kreiranog za Centar za superračunare u Barseloni (BSC). BSC MareNostrum 4 superračunar, koji će obavljati zadatke u bolasti nauke i inžinjerskog istraživanja, obuhvata više od 3.400 čvorova sa novom generacijom Intel Xeon procesora i centralnom memorijom od 390 Terabita. Njegova maksimalna snaga biće preko 11 Petaflop/s, omogućujući centru testiranje i analizu najnovijih dostignuća u oblasti superračunarstva.

„Nova x86 ThinkSystem platforma pruža nam 10 puta više snage procesuiranja u poređenju sa prethodnim MareNostrum superračunarom, omogogućujući BSC centru da nastavi sa naučnim istraživanjem koje podržava napore čovečanstva u vezi sa potragom za novim znanjima i podsticanjem napretka. Naša saradnja sa Lenovom jednostavna je i integrisana kako bi se nadmašili izazovi i postigao uspeh, i veoma se radujemo budućoj saradnji“, izjavio je Serhi Hirona (Sergi Girona), direktor BSC centra.

Izvor ictvesti.com