EXPERT - SERVICE IT   Beograd
Radno vreme:  Ponedeljak‑Petak   10:00‑16:00
Tel:  +381 66 101050
ThinkPad 25

Budite u retro fazonu uz naše jubilarno izdanje

Kako bismo obeležili 25. godišnjicu ThinkPad uređaja, odajemo počast originalnom izgledu prvog modela zadržavajući pritom moćne performanse i mobilnu pokretljivost današnjih konfiguracija. Tako da, dok koristite ovo jubilarno izdanje kako biste postigli sledeći veliki uspeh, imajte u vidu koliko daleko smo zajedno putovali na putu različitosti.

Mogućnosti

Kakva je bila tehnologija 1992. godine?

Tehnologija je bez sumnje tada bila drugačija. Veb je tada slavio prvi rođendan. AOL je dominirao kao IPS tehnologija. Google nije postojao. Ni Yahoo. Mobilni telefoni, makar ovi lagani pametni telefoni u kojima sada uživamo nisu bili još izmišljeni. O Bluetooth i bežičnom prenosu se još nije ni sanjalo. Društveni mediji nisu postojali. Diskete su bile na listi želja svakog ljubitelja tehnike. Računari su koštali nekoliko hiljada dolara a funkcionalost obavljanja više zadataka istovremeno, pokretanje pozadinskih procesa i automatsko upravljanje memorijom nisu postojali. Zaista je bilo drugačije.

lenovo laptop thinkpad 25 feature 1

Više od 100 miliona prodatih primeraka

ThinkPad je prešao dug put od 1992. godine. Bio je na vrhovima Mont Everesta i u okeanskim dubinama. Naučnici su koristili ThinkPad da bi proučavali biodiverzitet među krošnjama kišnih šuma. Putovao je duž celog toka Plavog Nila i Nila, na prvoj ekspediciji te vrste. NASA je oduševljeno prihvatila ThinkPad, na Međunarodnoj svemirskoj stanici i Mir svemirskoj stanici. A zahvaljujući „leptir“ dizajnu prvobitnog modela, ThinkPad je čak deo stalne postavke u Muzeju moderne umetnosti u Njujorku. Onda zaista nije čudo što smo prodali preko 100 miliona ovih neverovatnih uređaja a ThinkPad je poslovni laptop #1 u svetu svih vremena!*

* Predstavlja ThinkPad odeljenje prodaje. Podatak je dat na osnovu nivoa ukupnog broja prodatih poslovnih laptop računara brendova širom sveta od 1992. do poslednjeg kvartala kalendarske 2016. godine.

lenovo laptop thinkpad 25 retro feature 2

Umetnost pogodnosti

Poljoprivrednici i lovci su u Japanu u 5. veku pakovali ručak u kutije, koje su pravili poput kutija sa semenjem. Termin „bento“ je kreirala dinastija Južnog Sunga kao sleng termin za kreativnost. Bento se proširio širom Azije, a sama kutija je postala umetničko delo. Dok se obično pravi od lakiranog drveta ili pletenog granja, 1912. pojavila se aluminijumska bento kutija i postala je simbol luksuza. Iz tog razloga možda nije ni čudno zbog čega je originalni ThinkPad iz 1992. godine bio inspirisan prelepim japanskim bento kutijama.

lenovo laptop thinkpad 25 retro feature 3

Najbolje od oba sveta

ThinkPad 25 zadržava nekoliko ključnih elemenata estetike originalnog modela, kao što je klasična tastatura u 7 redova (sada sa pozadinskim osvetljenjem) i plavi Enter taster sa plavom naznakom na potključevima. Posebno izdanje ThinkPad 25 logotipa dopunjuje retro izgled, zajedno uz specijalno pakovanje. Ovi stari elementi su dopunjeni nekima od najboljih modernih tehnologija, kao što su 8. generacija Intel® Core™ i7 procesora, Windows 10 Pro, i NVIDIA® GeForce® grafika. Dolby® Audio™ Premium poboljšava kvalitet zvuka, dok FHD ekran osetljiv na dodir ima dijagonalu od 14″ za uživanje u svim aktivnostima, bilo da su u vezi sa poslom ili zabavom. Štaviše, sada čak 18 sati možete da ga koristite bez punjenja.

lenovo laptop thinkpad 25 retro feature 4

To nije laptop. To je Thinkpad.

„ThinkPad, koji ne sadrži suvišne ukrase, jeste neprijatelj svog pomodarstva, dizajnerskih klišea, kratkotrajih trendova i imitacija konkurenata. Umesto toga, on je oličenje originalne autentične ideje.“ ~David Hill, VP of Think Design and User Experience

 

Tehničke specifikacije

Procesor 7. generacija Intel®Core™ i7-7500u
Operativni sistem
Windows 10 Pro
Grafika NVIDIA® GeForce® 940MX-2 GB GDDR5
Veb kamera / mikrofon
HD veb kamera  od 720p
Memorija
16 GB DDR4
Prostor za skladištenje
512 GB PCIe SSD
Zvuk
 • Stereo zvučnici sa tehnologijom Dolby® Audio™ Premium
 • Dual-array mikrofoni (koji poništavaju buku)
Baterija
48 Whr do 13.9 sati trajanja baterije*
* Na osnovu testiranja MobileMark 2014. Trajanje baterije se znatno razlikuje u zavisnosti od postavki, korišćenja i drugih faktora.
Ekran
Anti-reflektujući FHD ekran osetljiv na dodir dijagonale 14″ (1920 x 1080)
Dimenzije (Š x D x V)
 • 336,6 mm x 232,5 mm x 19,95 mm
 • 13,25″ x 9,15″ x 0,79″
Težina
1,6 kg
WLAN
 • WiFi 802.11 ac 2×2
 • Bluetooth® 4.2
WWAN Sierra Wireless EM7455
Bezbednost
 • Izuzetno osetljivi čitač otisaka prstiju
 • Windows Hello uz prepoznavanje lica
Portovi
 • 3 x USB 3.0
 • USB-C uz Intel Thunderbolt™ 3
 • audio kombo priključak od 3,5 mm
 • HDMI™
 • RJ45 Gigabit LAN
 • Mehanički doking
 • 4-u-1 čitač kartica (SD, MMC,SDHC, SDXC)
Komemorativne funkcije
 • Klasična tastatura u 7 redova (sada sa pozadinskim osvetljenjem)
 • Plavi Enter taster sa plavom naznakom na potključevima
 • Posebno izdanje ThinkPad 25 logotipa
 • Posebno ThinkPad 25 pakovanje

 

Izvor www3.lenovo.com