EXPERT - SERVICE IT   Beograd
Radno vreme:  Ponedeljak‑Petak   10:00‑16:00
Tel:  +381 66 101050

Lenovo najavio dostupnost novih ThinkPad mobilnih radnih stanica

Expert - Service > Vesti > Lenovo > Lenovo najavio dostupnost novih ThinkPad mobilnih radnih stanica
Lenovo najavio dostupnost novih ThinkPad mobilnih radnih stanica

Kompanija Lenovo objavila da su dostupne nove radne stanice – Lenovo ThinkPad P51, P51s, kao i Lenovo ThinkPad P71. Svi modeli najavljenih radnih stanica spremni su za virtuelnu realnost (VR), poseduju najnoviju NVIDIA Quadro grafiku i izuzetnu procesorsku snagu, a takođe ih karakteriše čvrst ali lagan dizajn.
Kompanija Lenovo objavila da su dostupne nove radne stanice – Lenovo ThinkPad P51, P51s, kao i Lenovo ThinkPad P71. Svi modeli najavljenih radnih stanica spremni su za virtuelnu realnost (VR), poseduju najnoviju NVIDIA Quadro grafiku i izuzetnu procesorsku snagu, a takođe ih karakteriše čvrst ali lagan dizajn.

Lenovo ThinkPad P51s kreiran je sa ciljem da korisnicima obezbedi napredne performanse, pouzdanost i poboljšan kapacitet baterije. Kompanija Lenovo je dizajnirala potpuno novo kućište za ovaj model, kako bi odgovorila na zahteve i potrebe korisnika, u vidu prenosivosti i stabilnosti. Ovaj model opremljen je 7. generacijom Intel Core i7 procesora, kao i najnovijom NVIDIA Quadro grafikom i 4K UHD IPS ekranom (sa opcionom infracrvenom kamerom).

Iako se ispod kućišta nalazi snažna mašina, ThinkPad P51s se i dalje može okarakterisati kao jedan od najlakših Ultrabook uređaja, pri čemu je „izgubio“ 0,22 kg u poređenju sa prethodnom generacijom. Zapravo, P51s je najtanja i najlakša radna stanica koja je ikada kreirana u okviru ThinkPad porodice. Takođe, uz Intel Thunderbolt 3 tehnologiju, korisnicima je omogućeno veoma brzo povezivanje i sposobnost brzog prebacivanja velikih količina fajlova. Pored toga, korisnici sve ove zadatke mogu raditi u pokretu, budući da je povećan kapacitet baterije na novom modelu.

Lenovo će takođe predstaviti i model ThinkPad P51 sa 4K IPS ekranom i X-Rite Pantone kalibratorom boja, kao i ThinkPad P71 radnu stanicu koja je spremna za VR iskustvo. Obe radne stanice bile su izložene rigoroznim vojnim testovima, a takođe poseduju dvostruki sistem hlađenja koji korisnicima omogućuje da maksimalno iskoriste performanse ovih mašina. One su takođe opremljene novom 2400MHz DDR4 memorijom, najbržom dostupnom memorijom za radne stanice, a karakteriše ih i ogroman skladišni prostor, pri čemu ThinkPad P71 ima mesta za čak četiri skladišna uređaja. Uz najnvoiju generaciju Intel Xeon procesora za mobilne radne stanice, ova ThinkPad P serija uređaja omogućiće korisnicima izuzetnu mobilnost uz pouzdane i nadmoćne performanse.

Jedna od tehnologija o kojoj se najviše pričalo prethodne godine, virtuelna realnost (VR), ima sposobnost da kreira novu vizuelnu perspektivu i intenzivna korisnička iskustva. Na novoj Lenovo radnoj stanici, ThinkPad P71, NVIDIA Quadro grafički procesori nude neverovatne performanse na mobilnoj radnoj stanici, koja je u potpunosti opremljena Oculus i HTC sertifikatima, kao i NVIDIA sertifikatima koji potvrđuju da je ova mašina potpuno spremna za VR iskustvo.

„Kreatori sadržaja koji se svakodnevno suočavaju sa velikim VR radnim opterećenjima zahtevaju najstabilnije i najpouzdanije performanse”, izjavio je Bob Pit (Bob Pette), potpredsednik sektora za profesionalnu virtuelizaciju u kompaniji NVIDIA. „ThinkPad P71 radna stanica kompanije Lenovo spremna je za VR, i uz Quadro grafičke procesore za prenosive radne stanice obezbeđuje neophodne performanse i memoriju za kreiranje najzahtevnijih VR iskustava”

SuperSphere, kompanija koja se bavi kreiranjem sadržaja za VR iskustva, jedan je od korisnika Lenovo ThinkPad P71 radne stanice. Bilo da je u pitanje pravljenje opreme za kamere, produkcija, režiranje, kreiranje brendiranog sadržaja, ili stvaranje VR onlajn iskustava, kompaniji SuperSphere su neophodne pouzdane radne stanice superiornih performansi.

„Kako bi bila u mogućnosti da kreira visokokvalitetan sadržaj u pokretu, naša kompanija se oslanja na pouzdane i kvalitetne radne stanice koje pravi Lenovo“, izjavio je Džejson Dajmond (Jason Diamond), jedan od partnera i direktora u kompaniji SuperSphere. „Budući da se fokusiramo na VR sadržaj, često moramo da putujemo na različite lokacije, a ThinkPad P71 nam omogućuje da podjednako dobro i kvalitetno radimo, bilo da se nalazimo u pokretu ili u kancelariji”.

Lenovo ThinkPad P51s dostupan je od marta 2017. godine, sa početnom cenom od 1,049 američkih dolara, dok su modeli ThinkPad P51 i ThinkPad P71 dostupni od aprila 2017. godine, sa početnim cenama od 1.399 američkih dolara za P51, ondnosno 1.849 američkih dolara za P71. Da saznate više o ovim uređajima, posetite stranicu www.thinkworkstations.com.

Izvor ictvesti.com